ITIP-lezingen

Commitment - Lezing door Herma Meulenkamp op dinsdag 13 maart om 20.00 uur

‘Begin bij het begin’, zo zegt de koning in Alice in Wonderland plechtig, ‘en ga door tot je bij het einde komt, stop dan.’

Het lijkt zo makkelijk wat deze koning zegt en toch blijkt in de praktijk dat mensen zich vaak kortstondig verbinden, ook bij belangrijke zaken, in plaats van te kiezen voor langdurig commitment. Hoppen van baan naar baan, van relatie naar relatie, snelle en korte cursussen met instant resultaat in plaats van een langere leerweg te volgen, zijn er voorbeelden v

Committent, hoe doe je dat, wat brengt het je? De bescheidenheid, het geduld, de wijsheid, het uithoudingsvermogen, de moed die het vraagt om je gedurende lange tijd te verbinden en te verplichten is alleszins de moeite waard. Overgave aan waar je je aan verbindt én je ervoor inspannen, maken dat diepere lagen van jou zich kunnen openbaren en vanzelfsprekend tot vorm worden.

Zelf ben ik 41 jaar lang met dezelfde man, 17 jaar werkzaam bij het ITIP en heb ik reeds 22 jaar dezelfde leraar. Ik ben blij dat mijn leraar mijn belangrijke dromen kent, mijn lichtkracht ziet en ook mijn falingsneiging en daarover steeds weer in contact treedt. Zo komt mijn essentie aan het licht en krijg ik een groter bewustzijn. Gedurende zeven jaar al bestudeer ik het boek Esther en nog steeds opent zich steeds verder iets in mij als ik daarmee bezig ben, waardoor ik dichter bij mijn kern kom.

Vanuit de I Tjing, andere bronboeken en uit eigen ervaring vertel ik over hoe lastig en waardevol het is om langdurig verbonden te zijn en waarom het alle moeite waard is.

Kosten: € 12,50 (incl. koffie/thee in de pauze)

Aanmelden: Graag inschrijven via https://itip.nl/activiteiten/commitment/