De ontmoetingen op zondagmorgen, ook wel overdenkingen of vieringen genoemd, zijn het hart van De Engel en worden afgewisseld met bijvoorbeeld klank- en klankschaalconcerten, meditatie of sacrale dansen.
Bijna altijd is er een thema aan verbonden en staat onderstaand vermeld.


De ontmoetingen beginnen telkens om 10.30 uur, tenzij anders aangegeven.

Namens alle (gast)voorgangers, begeleiders van, of sprekers op, deze zondagochtenden: wees welkom!6 mei - Informele soefi-dienst met Nadaly de Lege en                 Felix Erkelens


Bevrijding: in deze tijd van het jaar staat bevrijding collectief in de aandacht. Vrijheid wordt in haar diverse aspecten belicht en gevierd en geëerd. Deze aandacht wordt gericht op zowel de vrijheid van het individu als vrijheid binnen de maatschappij.  Dit is een  daadwerkelijke bevrijding geweest.

Wat betekent bevrijding, vrijheid voor jou persoonlijk op je levensweg? Is het een geboorterecht of een ontdekkingsreis? Hoe wordt in de godsdiensten en wijsheidstradities over vrijheid, bevrijding gesproken en gedacht?  Wanneer ervaar je  vrijheid? Kun je doelgericht streven naar persoonlijke vrijheid? Is vrijheid noodzakelijk voor geestelijke groei? Of is het juist  onvrijheid die je doet ontdekken wat vrijheid is? In welke vormen kan bevrijding ons ten deel vallen.
Het thema Bevrijding zal in deze dienst vanuit de wijsheidsboeken van de verschillende tradities  belicht worden.


Tijdens de informele soefi-dienst wordt er een kaars aangestoken die symbool is voor eenheid en goddelijke waarheid en allen eert die het licht van de waarheid hoog houden. Rond het thema worden teksten gelezen uit de wijsheidsboeken van en rondom de grote godsdiensten. Er is een kleine overdenking en er zijn drie prachtige gebeden. Stilte, muziek en een zegen complementeren de dienst.

20 mei - 1e Pinksterdag - Sacrale dans met
                  Mariëlle Bijl en Jan Hilhorst                                 


Als je het even niet weet,

dwaal dan niet ver van hier

maar als je Mij wilt vinden

moet je jezelf in Mij zoeken

 

Ik dans voor jou

Jij danst in mij

Ik dans in jou

 

Jij bent in mij

de vlam

die dansen doet

                                                                                    die zingen doet

                                                                                    die leven doet.


Tekst en mandala: Frits Bakker