Kunst en cultuur


Een inspirerende spreker, een meeslepend concert of een ontroerende voordracht… u kunt ervoor terecht in De Engel.

De culturele activiteiten van De Engel tillen u even boven de alledaagse werkelijkheid uit. Ze stemmen tot nadenken, bieden inspiratie, laten u genieten. Vaak is een bijeenkomst in De Engel een gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met een denkwereld, een kunstzinnige of religieuze stroming of een muziekgenre dat u nog niet kent.

Er is meestal een pauze met (gratis) koffie en/of thee. Dit wordt dit ter plekke met de artiest(en) besproken. Het kan ook zo zijn, dat zij musiceren met na afloop van het concert koffie en/of thee.

We zien graag dat u een vaste bezoeker van De Engel wordt en hopen u regelmatig te kunnen begroeten.


Reserveren is mogelijk via info@engel-huizen.nl.

Toegangsprijzen:

Lezingen € 7,50
Concerten  € 12,50 

Leden en vrienden krijgen een korting.
Zij betalen voor lezingen € 5,00 en
concerten € 10,00. 
Wordt daarom lid of vriend van De Engel !

Wij hebben geen pinautomaat


De laatste activiteit uit ons najaarsprogramma 2018 is het optreden van het Comuskwartet.

Zondag 9 december – 15.00 uur

Adembenemend samenspel door
het Comus kwartet.

Strijkkwartetten spelen is een genot. Daarom besloten de leden van het Comuskwartet zich na hun oprichting in 2015 te noemen naar de Griekse god van de vrolijkheid, Comus. Met een adembenemend samenspel maakt het kwartet van elk concert een feest om naar te luisteren. De vier strijkers leerden elkaar kennen tijdens zomercursus Woudschoten, waar zij lessen in kamermuziek kregen.  Op het repertoire staan werken van Haydn, Mendelsohn, Andriessen en Kodaly. Het kwartet behaalde in 2017 de tweede prijs op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en kreeg een masterclass van violiste Liesbeth Ackermans. Daarnaast volgde het kwartet lessen bij Frank de Groot en Franc Polman. 
Het Comus kwartet bestaat uit Margriet Oomen, cello,
Roos Vermeulen, viool, Clara van Emmerik, viool en Steffie Ypma, altviool.

 

VOORJAARSPROGRAMMA 2019VANAF 27 JANUARI TOT EN MET 2 JUNI IS ER EEN CONCERT DOOR NECTAR, EEN LEZING DOOR BERT VAN DAM, TWEE LEZINGEN UIT EEN CYCLUS VAN VIER DOOR JAAP VOIGT EN TENSLOTTE EEN OPERETTE/MUSICAL-ACHTIG OPTREDEN DOOR (SOPRAAN) MAJA VAN 'T OEVER EN (BAS) JAN ALOFS.


DATA, TEKSTEN EN FOTO'S STAAN BINNENKORT OP DEZE PAGINA.