Kunst en cultuur


Een inspirerende spreker, een meeslepend concert of een ontroerende voordracht… u kunt ervoor terecht in De Engel.

De culturele activiteiten van De Engel tillen u even boven de alledaagse werkelijkheid uit. Ze stemmen tot nadenken, bieden inspiratie, laten u genieten. Vaak is een bijeenkomst in de Engel een gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met een denkwereld, een kunstzinnige of religieuze stroming of een muziekgenre dat u nog niet kent. Er is altijd een pauze met (gratis) koffie en/of thee.

We zien graag dat u een vaste bezoeker van De Engel wordt en hopen u regelmatig te kunnen begroeten.Reserveren is mogelijk via info@engel-huizen.nlNAJAAR 2018

Zondag 30 september - 15.00 uur

Feestelijke opening van ons culturele seizoen door gitarist Francesco Moramarco

Francesco Moramarco (1985) is geboren in Altamura in Zuid-Italië en speelt al twintig jaar gitaar. Hij begon op zijn twaalfde jaar met gitaarlessen op een privé muziekschool en trad drie jaar later voor het eerst op met een eigen compositie. In die tijd speelde hij van alles: rock, reggae, blues en bossanova. Niet alleen solo, maar ook met verschillende muzikanten en bands in Italië en daarbuiten. 
Gepusht door zijn leraar Domenico Carliri, een van de grote jazzgitaristen in Italië, ging hij in 2013 naar het Conservatorio Statale di Musica E.R. Duni in Matura, waar hij zich richtte op het spelen van de elektrische jazz-gitaar en het componeren en arrangeren van eigen composities.
Tijdens deze studietijd trad hij op in Italiaanse en Amerikaanse jazzclubs, waarbij hij arrangementen maakte op de muziek van Chet Baker en het Gerry Mulligan kwartet.
Het met succes afronden van zijn opleiding aan het conservatorium in Matura gaf hem de gelegenheid om verder te kunnen studeren aan het HKU Conservatorium in Utrecht.
Francesco speelt naast traditionele en hedendaagse jazz, veel eigen composities.

Vanwege de opening van ons culturele seizoen is dit optreden gratis bij te wonen.
Na afloop is er een drankje en een hapje. 

Voor dit concert kan niet gereserveerd worden.


Zondag 28 oktober - 15.00 uur

Uniek! Moderne en traditionele (volks)muziek door Trio Russian Consort

Trio Russian Consort bestaat uit Elena Lelchuk, piano, Wladimir Skliarenko, hobo en Alexander Paperny, balalaika. De drie muzikanten creëren een uniek concert waarin de werken van Antonio Vivaldi en Asthor Piazolla harmonieus samensmelten met oude Russische liedjes die de ziel beroeren. De balalaika ‘ziel van het Russische volk’ volgens Alexander Paperny doordringt zijn hele werk.
Samen met hoboïst Wladimir Skliarenko, winnaar van diverse internationale wedstrijden, en pianiste Elena Lelchuk verscheen het bijzondere project ‘Russian Consortium’, dat met succes heeft aangetoond dat de Russische ziel ook een thuis vindt buiten hun vaderland. Er wordt niet alleen muziek van Vivaldi en Mozart uitgevoerd: de veelzijdige balalaika is ook verrassend in harmonie met de chansons van Edith Piaf, de energieke ritmes van de tango van Buenos Aires en zelfs, onverwacht, met Russische volksliederen, met hun melancholieke en vreugdevolle tonen.Zondag 11 november – 15.00 uur

Voor elk wat wils
door Music for the Blind&More

Music for the Blind& More zijn de bandleden Erwin (artiestennaam Johnson Greatman), Rivolino en Rein. De zangers en muzikanten zijn alle drie blind. De artiesten zijn vrienden en maakten voor hun eigen plezier al langere tijd samen muziek, maar sinds vorig jaar zijn hun muzikale aspiraties serieuzer geworden: ze willen graag op concertpodia staan! Om die reden is er in het najaar van 2017 een CD opgenomen in de Pro Music Studio in Eemnes, getiteld ‘Wonderlamp’.
Het zijn natuurtalenten! Zelf zeggen ze daarover: ‘We kunnen niet zien, maar wel zingen en doen dat met liefde’. Hun repertoire is gevarieerd, van country, latin, gospels en jazz tot evergreens. Dus… voor elk wat wils!


 

Zondag 9 december – 15.00 uur

Adembenemend samenspel door
het Comus kwartet.

Strijkkwartetten spelen is een genot. Daarom besloten de leden van het Comuskwartet zich na hun oprichting in 2015 te noemen naar de Griekse god van de vrolijkheid, Comus. Met een adembenemend samenspel maakt het kwartet van elk concert een feest om naar te luisteren. De vier strijkers leerden elkaar kennen tijdens zomercursus Woudschoten, waar zij lessen in kamermuziek kregen.  Op het repertoire staan werken van Haydn, Mendelsohn, Andriessen en Kodaly. Het kwartet behaalde in 2017 de tweede prijs op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en kreeg een masterclass van violiste Liesbeth Ackermans. Daarnaast volgde het kwartet lessen bij Frank de Groot en Franc Polman. 
Het Comus kwartet bestaat uit Margriet Oomen, cello,
Roos Vermeulen, viool, Clara van Emmerik, viool en Steffie Ypma, altviool.

 

Toegangsprijzen
Concerten  € 12,50

Leden en vrienden krijgen een korting
en betalen voor concerten € 10,00.
Wordt daarom vriend van De Engel !

Wij hebben geen pinautomaat